• (06) 1-48-44-012
 • tours@maharttours.com

MAHART Tours Utazási Iroda

Csoportos Alaszkai hajóút

Varázslatos Alaszka - csoportos hajóút

Miért éppen Alaszka? Mert itt még érintetlen természetet, lenyűgöző, hatalmas hegyeket, fjordokat, gleccsereket, gazdag szárazföldi és tengeri állatvilágot, gyönyörű nemzeti parkokat találunk. Végighajózunk a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajójával a lélegzetelállító partok mentén, majd Alaszka szárazföldi részét fedezzük fel, a Denali Nemzeti Parkba, utána üvegtetejű panoráma vonattal Fairbanks-be utazunk.

Indulási időpont: 2018.07.25.

Időtartam: 15 nap/13 éj

Utazás: menetrendszerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés: a Radiance of the Seas tengerre néző ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint), Vancouverben középkategóriájú szállodában, a szárazföldi program során középkategóriájú szálláshelyeken

A hajó útvonala: Vancouver (Kanada)- Inside Passage (hajózás)- Ketchikan (Alaszka)- Icy Strait Point (Alaszka)- Juneau ( Alaszka)- Skagway (Alaszka)- Hubbard-gleccser (hajózás)- Seward (Alaszka)

Szárazföldi program: Denali (Alaszka) 2 éj- Fairbanks (Alaszka) 2 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén, reggeli Vancouverben, a szárazföldi program során ellátás nélkül

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

Program

1.nap (2018.07.25.): Elutazás. 

Átszállással elutazás Vancouverbe. Érkezés után transzfer a     szállodába, a szobák elfoglalása.

2.nap (2018.07.26.): Vancouver.

Szabadidő. Fakultatív programlehetőség: Félnapos autóbuszos városnézés: ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, felfedezzük a város legrégebbi negyedének, a Gastownnak viktoriánus házait, amelyekben ma már számos étterem, bár, butik, galéria található, elmegyünk a Chinatownba és a kikötő-negyedbe, majd kirándulást teszünk a Cypress Provincial Parkba.

3.nap (2018.07.27.): Beszállás a hajóra.

Transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul Alaszka felé.

4.nap (2018.07.28.): Inside Passage (hajózás).

Ezen a napon nem köt ki hajónk, az Inside Passage  szépségeit a fedélzetről csodálhatjuk: lélegzetelállító gleccserek, fjordok sokasága, a világ legnagyobb, legészakibb, mérsékelt égövi  esőerdeje mellett haladunk el.

5.nap (2018.07.29.): Ketchikan.

A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. Fakultatív programlehetőség: Ketchikan felfedező túra Ár: 79 euró/fő (kb. 25600 Ft/fő)
A mai napon megismerkedünk  Ketchikan történelmével és természeti szépségeivel. Végighaladunk Alaszka első városának nyüzsgő tengerpartja mentén, megtekintjük a világ egyik legnagyobb totemoszlop gyűjteményét a Saxman benszülött faluban. Az Alaska Rainforest Sanctuary Természet-és Vadvédelmi Parkban elsétálunk a ragadozó madár centrumhoz, ahol gondozzák és ellátják a sebesült madarakat, amelyek már nem lennének képesek visszatérni a vadonba . Itt lehetőség lesz közelről megszemlélni és fotózni  a madarakat. A kirándulás alkalmával vezetőnk megismertet bennünket az erdő állat-és növényvilágával, majd megnézünk egy régi fűrészmalmot , és részt veszünk egy totemoszlop-faragó bemutatón. Végül egy füstölt lazac kóstolóval zárul a túra. (Időtartam: 3 óra, túra nehézségi foka: kb. 800 m erdei séta)

 6.nap (2018.07.30.): Icy Strait Point.

A Chichagof-szigeten  köt ki a hajónk, Hoonah falu mellett, amely a legnagyobb tlingit indián település Alaszkában. Gazdag az állatvilága: hosszúszárnyú bálna, kardszárnyú delfin, óriás laposhal, számos lazacfaj él itt a tengerben. Fakultatív programlehetőség: Bálnales Ár: 204 euró/fő (kb. 66300 Ft/fő)
Kishajóval  indulunk a Gleccser-öbölhöz közel található Adolphus  Ponthoz, amely  a hosszúszárnyú bálnák egyik legkedveltebb táplálékszerző helye Alaszkában.  A hajó nyitott fedélzetéről figyelhetjük a bálnákat, a játékos oroszlánfókákat, a delfineket, miközben a csoportot kísérő szakértőtől rengeteg információt kapunk a tengeri emlősök életmódjáról, vándorlásukról, és a part menti erdő felett köröző fehérfejű rétisasokat is láthatunk. (Időtartam: 2,5 óra)

7.nap (2018.07.31.): Juneau.     

A fjordok , erdők, hófödte csúcsok által övezett Juneau-ba az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek. A mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek. Fakultatív programlehetőség: Mendenhall-gleccser és –kertek Ár: 83 euró/fő (26900 Ft/fő)
Juneau belvárosán haladunk át a gyönyörű színekben pompázó Rainforest Gardens-ig, ahol vezetett túra keretében sétálunk a híres fejjel lefelé álló fák között, majd fedett járművel felfele haladunk az erdő sűrűjébe, és így madártávlatból gyönyörködhetünk a Mendenhall-völgy , a Chilkat-hegység és a Gastineau- csatorna látványában. Túránk utolsó pontja  Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. A Tongass Nemzeti Park területén található hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. A Mendenhall-gleccser végénél található azonos nevű tóban háztömbnyi méretű, hatalmas, kék jégdarabok úsznak. (Időtartam: 3 óra 45 perc)

 8.nap (2018.08.01.): Skagway.  

A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Fakultatív programlehetőség: Látogatás egy kutyaszánhajtó táborban és kirándulás kutyaszánnal Ár: 169 euró/fő (kb. 54900 Ft/fő)
Alaszkában szinte nemzeti sport a kutyaszánhajtás. Most Ön is megtapasztalhatja- ha nem is verseny keretében-, hogy milyen husky kutyák által húzott szánon utazni. A túrát Skagway  belvárosában kezdjük: megismerkedünk a város történelmével, majd kilométereken keresztül  festői tengerparti  úton haladunk, míg el nem érjük a szánhajtó tábort. Itt átszállunk terepjáróra, amellyel egyre feljebb jutunk a hegyi utakon, közben gyorsfolyású gleccserpatakok és vízesések látványában gyönyörködhetünk.  A hegytetőn profi kutyaszánhajtók  és izgatott husky kutyák várnak minket, átszállunk a kutyaszánra és kezdetét veszi  a kb másfél kilométeres kutyaszánozás a Tongass Nemzeti Parkon keresztül. Az egyedülálló élmény után terepjáróval visszatérünk a táborba, ahol mindent megtudhatunk a szánhajtásról és végül a kirándulás másik csúcspontja következik: játszhatunk az imádnivaló husky kölykökkel, simogathatjuk őket, ami nem csak élvezet a kutyakölykök számára, hanem fontos része a sikeres versenyzéshez szükséges szocializációjuknak.  (Időtartam: 3 óra 15 perc)

9.nap (2018.08.02.): Hubbard-gleccser (hajózás). 

Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

10.nap (2018.08.03.): Seward, Anchorage, Denali.

Megérkezünk Sewardba , leszállunk a hajóról és autóbuszra szállva elutazunk Anchorage-ba, Alaszka legnépesebb városába. Szabadidő, utána indulunk a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumhoz, amelynek területén található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa,  a 6190 m magas Denali Peak. A délután második felét kirándulással, sétával tölthetjük. Szállás.

 11.nap (2018.08.04.): Denali.

Ezen a napon felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor-és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Áthaladva a Polychrome Pass-on vulkanikus hegyek, gleccserek, színpompás növényzet, gyors folyású patakok látványa tárul elénk, majd –tiszta időben- megpillantjuk a McKinley (Denali)-csúcsot. Szállás.

12.nap (2018.08.05.): Denali, Fairbanks.

Délelőtt szabadidő. Lehetőség van egyéni túrázásra vagy fakultatív kirándulásra , mielőtt felszállunk a Wilderness Express vonat üvegtetejű, panoráma vasúti kocsijába, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. Fairbanks Alaszka második legnagyobb városa,  a Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található . Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, vagy sétálhatunk a folyóparti sétányon. Szállás

13.nap (2018.08.06.): Fairbanks.

Városnézést követően elmegyünk a Gold Dredge 8 bányához, ahol megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Ezután felszállunk egy régimódi lapátkerekes gőzhajóra és hajózunk a Chena folyón. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi –sarkkörhöz. Szállás.

14.nap (2018.08.07.): Hazautazás.

Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

15.nap (2018.08.08.): Hazaérkezés.

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel

Tengerre néző, ablakos kabinban: betelt, lekérésre foglalható

Tengerre néző, balkonos kabinban: 5 275 euró/fő

(1 714 500 Ft/fő)

 A csomagár tartalmazza:

 • repülőjegy a teljes útvonalra,
 • transzferek,
 • hajóút előtt 2 éjszaka szállás reggelivel Vancouverben, 7 éjszaka szállás a hajón a választott kabinkategóriában, 4 éjszaka szállás ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt,
 • a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő),
 • medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése,
 • magyar idegenvezetőt az út teljes időtartamára.

A csomagár nem tartalmazza:

 • kikötői illeték, (184 euró/fő, kb. 58 900 Ft/fö),
 • repülőtéri illetékek, (367 euró/fő, kb.119 280 Ft/fő),
 • előre fizetendő kötelező szervízdíj (a hajóúton előre fizetendő, 88 euró/fő, kb. 28 600 Ft/fő, a szárazföldi kirándulásoknál a helyszínen fizetendő),
 • útlemondási biztosítás – 1,3 % (útlemondási biztosítás alapja: csomagár + repülőtéri illeték),
 • betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás,
 • személyes fogyasztás – internet, italok,
 • parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások,
 • az kanadai ETA (amely itt igényelhető >>) és az amerikai ESTA (amely itt igényelhető >>).

 *A fenti hajóutat 1 euró= 325 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.

még töltünk