• (06) 1-48-44-012
  • tours@maharttours.com

MAHART Tours Utazási Iroda

Moszkva-Asztrahány csoportos hajóút

MOSZKVA – ASZTRAHÁNY HAJÓÚT

 

 
1. nap: Budapest - Moszkva

Indulás Budapestről közvetlen járattal Moszkvába. Transzfer a repülőtérről a hajóra, vacsora.

2. nap: Moszkva

Reggeli után megkezdjük autóbuszos városnézésünket Moszkvában. Végighaladunk a leningrádi sugárúton, a csodásan felújított Tverszkaja utcán, elhaladunk  a KGB épülete mellett, majd megérkezünk a Vörös térre. Ebédünket a városban fogyasztjuk el, majd a Tretyakov képtárat keressük fel az orosz művészek leghíresebb festményeivel.  Vacsora a hajón. Este fakultatív programként autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket és a moszkvai metrót sem hagyjuk ki.

3. nap: Moszkva

Folytatjuk városlátogatásunkat a belvárosban a Kreml megtekintésével, immáron belülről is: Kongresszusi palota, Szenátus tér, Cár ágyú és harang és a 3 székesegyház, melyek közül egyet belülről is felkeresünk. Ebédünket már a hajón fogyasztjuk el és közben meg is kezdjük az utazást Uglics felé.

4. nap: Uglics

Ebéd után érkezés Uglicsba, az Aranygyűrű városainak állomására, a Volga jobb partján található ősi orosz városba, amely Oroszország kultúrájának és történelmének fontos jeleneteit eleveníti fel. A gyalogos városnézés alatt meglátogatjuk a Vérző Dimitrij templomot, majd az egykori Kreml területén sétálhatunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Volga folyóra. 

5. nap: Jaroszlávl, Kosztroma

Ezen a napon a hajó az Aranygyűrű városainak egyikénél, Jaroszlávl-nál köt ki, mely jelentős ipari, kulturális és tudományos központ Oroszországban. A buszos városnézés során Illés próféta templomát (kívülről), Szent Miklós templomát (belülről) és a régi kormányzói épületet (belülről; ma művészeti galéria) keressük fel. Kora délután érkezés Kosztromába, buszos városnézés, melynek során megtekintjük az ipatyevi kolostort és a szentháromság katedrálist. 

6. nap: Nyizsnij Novgorod

Ebéd után a program autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a Kremlt. Fakultatív programként a város művészeti múzeumának megtekintését kínáljuk. Vacsora a hajó fedélzetén. Este kihajózás Csebokszári irányába.

7. nap: Csebokszári

Megérkezünk Csebokszáriba, amely Oroszország egy történelmi városa és a Csuvas Köztársaság fővárosa. Legfontosabb látnivalója és történelmi emléke a Vvegyenszkij katedrális. Buszos városnézés. Fakultatív programként látogatás a város sörmúzeumában. A program során kétféle sört kóstolhatnak meg, illetve a csuvas nép öltözékével, tradícióival és zenéjével ismerkedhetnek meg.

8. nap: Kazany

Érkezés Kazanyba, a Tatár Köztársaság fővárosába. A várost 1005-ben alapították, mely a későbbi időkben az Arany Horda fontos településévé vált. Kazany lakosságának egyik fele orosz, másik fele pedig tatár, e kettőség a muszlim és keresztény kultúra harmonikus keveredését adja. Városnéző programunk alkalmával megtekintjük a Kreml építészeti együttesét.

9. nap: Szamara

Érkezés Szamarába, Oroszország hatodik legnépesebb városába. Városnéző körútra invitáljuk Önöket, amely keretében meglátogatjuk a Művészeti Gallériát. Fakultatív programként a Sztálin bunker megtekintését kínáljuk. (37 méter mélységű, mely 12 emelet magasságnak felel meg).

10. nap: Szaratov

Autóbuszos városnézés Szaratovban, a szovjet korban elzárt városban. A települést külföldiek nem látogathatták, ugyanis fontos hadiipari központ volt. A települést 1590-ben Rettegett Iván cár alapította. Jurij Gagarin asztronauta a helyi egyetemen tanult, melyet később róla neveztek el.

11. nap: Volgograd

Megérkezünk Volgográdba amely 80 km hosszan terül el a Volga mentén.. A várost sokáig Sztálingrádnak hívták, amely név ismerősen cseng a második világháborúban zajlott nagy sztálingrádi csatáról (1942). A város egyik legfőbb látványossága a Mamayev-domb, amelyen megcsodálhatjuk a Haza anyácska szobor monumentalitását. Fakultatív programként a sztálingrádi csata múzeumát kereshetjük fel. 

12. nap: Hajózás Asztrahány felé

Utazással töltjük a napot, menet közben különböző szórakozási lehetőségek a fedélzeten.

13. nap: Asztrahány

Megérkezünk Asztrahányba, hajóutunk utolsó állomására. A város a Volga folyó deltájának 11 szigetén, a folyó Kaszpi-tengeri torkolatához közel, Európa és Ázsia határán fekszik. Legfőbb nevezetessége az asztrahányi vár, a Kreml, a két hatalmas székesegyház. A városban található még a Fehér mecset is, valamint a Kirovszkij Piac. Városnéző programunk során a Kremlt látogatjuk meg.

14. nap: Asztrahány - Budapest

Menetrend függvényében transzfer a reptérre, majd elutazás az Aeroflot menetrend szerinti járatával, moszkvai átszállással Budapestre.

A hajótársaság a program- és fakultatív programok változtatásának jogát fenntartja!
Az érkezési és az indulási időpont az időjárási, illetve a hajózási feltételek és körülmények függvényében változhat. Minimum létszám 20 fő!

Indulás - visszaérkezés

Ár / fő

2018.09.08. - 2018.09.21.

550 000 Ft

Hajó : MS Lev Tolsztoj 3*+ kétágyas, ablakos kabin légkondicionálóval, hűtőszekrénnyel, zuhanyzóval, WC-vel, rádióval, ruhásszekrénnyel, konnektorral felszerelt. Mivel a folyami hajók kisebbek, emiatt a motortér a kabinokhoz közelebb helyezkedik el, és a motor zaja jobban hallható. Felszereltség: étterem, night club, piano bar, coffee bar, konferencia terem, ajándéküzlet, szauna, orvosi szoba.
Vízum: A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás ,illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum

Az ár tartalmazza: az elhelyezést kétszemélyes különálló ágyas kabinokban, a teljes ellátást, a program szerinti kirándulásokat, az animációs, illetve változatos szórakoztató programokat a hajóúton (orosz nyelven), a magyar nyelvű idegenvezetést (Moszkvába érkezesünktől a budapesti gép Asztrahányban való felszállásig)

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyet kb. 80.000 Ft, a vízumdíjat 19.000 Ft, a repülőtéri illetéket kb. 50.000 Ft, az útlemondási biztosítást 1,5 %, BBP biztosítás, egyágyas felár 78.000 Ft.

 

még töltünk