• (06) 1-48-44-012
  • tours@maharttours.com

MAHART Tours Utazási Iroda

Moszkva-Szentpétervár hajóút

HAJÓÚT SZENTPÉTERVÁRRÓL MOSZKVÁBA

 

 

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről repülővel, moszkvai átszállással Szentpétervárra. Magyar nyelvű helyi idegenvezetőnk a szentpétervári repülőtér külső terminálján várja az utasokat. Transzfer a hajóhoz, szállás elfoglalása, vacsora a hajón.

2. nap: Szentpétervár

Reggeli után autóbuszos városnézés, ismerkedés Szentpétervár történelmi nevezetességeivel, melynek során megtekintjük a Nyevszkij Sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a meseszép Vérző Megváltó templomot, a gyönyörű Téli Palotát, a Szmolnij Székesegyházat és a híres Auróra cirkálót.  Kirándulás a Péter-Pál erődbe (orosz cári családok sírok). Ebéd a városban. Ezt követően látogatás a világ egyik legismertebb képzőművészeti gyűjteményével rendelkező Ermitázsba. Az idegenvezetővel teszünk egy sétát a Palota téren, melynek keretében megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet, majd ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az esti órákban fakultatív programként hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván.

3. nap: Szentpétervár

A reggelit követően fakultatív kirándulás Petrodvorecbe, az ,,orosz Versilles" néven emlegetett pompázatos cári nyaralóba, ahol bemegyünk a Nagy Palotába, illetve a szökőkutakat és a gyönyörű parkot tekintjük meg.  A délutáni órákban kihajózás. A hajó a Néva-folyón Moszkvába indul, az Onyega-tó, a Fehér-tó és a Ladoga-tó érintésével, majd a Volgán és a Moszkva-Volga csatornán halad tovább.

4. nap: Mandrogi

Érkezés Mandrogiba, ahol egy skanzen jellegű orosz falut tekintünk meg a Svir folyó mentén. Hagyományos orosz ételeket kóstolhatunk meg. Vodkamúzeum meglátogatása alatt megismerkedhetnek a múzeum bőséges választékával (múzeumbelépő a helyszínen fizetendő). Ebéd: piknikezés sasliksütéssel és zenei programmal.

5. nap: Kizsi-sziget

Ezen a napon Kizsi-szigeten köt ki a hajó, mely az Onyega-tó északi részén található, és ahol az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított, a világon egyedülálló fa építészeti együttes tekinthető meg.  A 22 kupolás Preobrazsenszkij (Jézus színeváltozása) nyári templom, a Pokrovszkij (Istenanya oltalma) téli templom és a harangtorony. Majd a szabadtéri múzeum meglátogatása.

6. nap: Gorici

A mai napon Gorici faluban szállunk partra. A falu nevezetessége a női Feltámadás kolostor, amelyet Rettegett Iván rokona alapított. A nap fő látványossága a falutól 8 km-re található Kirillo-Belozerszkij kolostor és ikongyűjteménye.

7. nap: Jaroszlávl

Ezen a napon a hajó az Aranygyűrű városainak egyikénél, Jaroszlávl-nál köt ki (UNESCO világörökség). A buszos városnézés során Illés próféta templomát (kívülről), Szent Miklós templomát (belülről) és a régi kormányzói épületet (belülről; ma művészeti galéria) keressük fel, végül a helyi piacon biztosítunk szabadidőt vásárlási lehetőségre.

8. nap: Uglics

Érkezés Uglicsba, a Volga jobb partjára, az Aranygyűrű városainak újabb állomására. A gyalogos városnézés keretében megtekintjük Dimitrij templomot, Kreml területén sétálhatunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Volga folyóra. Majd szabadprogram, vásárlási lehetőség a helyi piacon.

9. nap: Moszkva

Délután érkezés Moszkvába. Az orosz főváros az orosz hagyományokat és a modern orosz életet ötvözi. A városnézés során megtekintjük a Tverszkaja utcát, a Bolsoj színházat, a Novogyevicsij kolostort, a Vörös teret, a GUM áruházat és a Veréb-hegyi kilátót. Fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteménye, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Vacsora a hajón. Este fakultatívan Moszkva esti fényekben, valamint a világ egyik legszebb metrójának meglátogatása.

10. nap: Moszkva
Reggeli után ismerkedés Moszkva történelmi múltjának központjával, a Kreml épületeivel. A híres templomok közül a legfontosabbak az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház és az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. A program során egy székesegyházat felkeresünk. Ezt követően fakultatívan lehetőségünk lesz megtekinteni a Kreml területén található Kincstárat (cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, híres Faberge tojások és régi fegyverek) . Az esti órákban fakultatív folklór esten vehetünk részt.

11. nap: Moszkva - Budapest

Reggeli után transzfer Moszkvába, program idegenvezetéssel, délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre.

 

 

 

Indulás - visszaérkezés

Ár / fő

2018.06.09. - 2018.06.19.

375 000 Ft

2018.06.30. - 2018.07.10.

375 000 Ft

2018.07.21. - 2018.07.31.

365 000 Ft

2018.08.11. - 2018.08.21.

355 000 Ft

 

Hajó : MS Zosima Shashkov 3* TWN, ablakos, légkondicionálóval, hűtőszekrénnyel, zuhanyzóval, WC-vel, rádióval, ruhásszekrénnyel, konnektorral felszerelt. Mivel a folyami hajók kisebbek, emiatt a motortér a kabinokhoz közelebb helyezkedik el, és a motor zaja jobban hallható. Felszereltség: étterem, night club, piano bar, coffee bar, konferencia terem, ajándéküzlet, szauna, orvosi szoba.
Vízum: A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás ,illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum

Az ár tartalmazza: az elhelyezést kétszemélyes különálló ágyas kabinokban, a teljes ellátást, a program szerinti kirándulásokat, az animációs, illetve változatos szórakoztató programokat a hajóúton (orosz nyelven), a magyar nyelvű idegenvezetést (idegenvezetés a szentpétervári repülőtérre való érkezéstől a moszkvai repülőtérig, a hazautazásig)

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyet kb. 65.000 Ft, a vízumdíjat 19.000 Ft, a repülőtéri illetéket
kb. 56.000 Ft, az útlemondási biztosítást 1,5 %, BBP biztosítás, egyágyas felár 70.000 Ft 

A fakultatív kirándulásokról érdeklődjön irodánkban!

   

 

 

 

még töltünk