• (06) 1-48-44-012

MAHART Tours Utazási Iroda - Minden ami hajózás! Tengeri hajóutak, folyami hajóutak, tengeri csoportos hajóutak, hajótársaságok, hajózás, komp, kompjegy

MSC Hajótársaság

Földközi-tenger   Dél-Amerika

 

MSC Cruises flotta

Desztinációk

Fölközi-tenger

Északi- és Balti-tenger

Karibi-térség

Dél-Amerika

Dél-Afrika

Kína és Japán

Egyesült Arab Emirátusok

Kuba

Amerikai Egyesült Államok és Kanada

Transzatlanti útvonalak

Mini körutak

Világkörüli hajóutak


Néhány szó a hajótársaságról

A Mediterranean Shipping Company a legnagyobb, kizárólag olasz családi tulajdonban lévő hajótársaság. Az 1970-ben alapított vállalat - tengeri szállítmányozásban szerzett tapasztalatai felhasználásával – 1988-tól kezdve luxus tengerjáró hajókon indít körutazásokat a világ tengerein. Mára tizenkét luxushajóból álló flotta büszke tulajdonosa lett. A cég filozófiája az  Újítás és Tradíció, melyet a hajótársaság vendégei minden hajózásuk alatt maximálisan megtapasztalhatnak. Ennek jegyében újultak meg az elmúlt években többek között még komfortosabb kabinokkal, kibővülő wellness részleggel, gasztronómiai élményt nyújtó éttermekkel és izgalmas játszószobákkal (LEGO, CHICCO) a hajótársaság következő hajói MSC ARMONIA, MSC SINFONIA, MSC OPERA, MSC LIRICA.

 

A hajótársaság az elkövetkező 7 évben újabb 7 hajót tervez vízre bocsátani a legmodernebb berendezésekkel és formabontó külsőkkel. Új hajói minden évszakban képesek lesznek tengerre szállni a világ bármely területén. A hajótársaság új hajóin igazi kuriózumként a Cirque Du Soleil nemzetközi hírű társulata fogja elkápráztatni az utasokat akrobatikus showműsoraival. A hajótársaság a nagyobb családoknak is kedvez majd, új nagyobb alapterületű 6-8 fős kabinjaival is.

Az MSC hajótársaság nem csak új hajókkal, hanem új útvonalakkal is bővíti palettáját az elkövetkezendő években. Ilyenek lesznek például Kína, Japán és Kuba, stb.

 

MSC Cruises egyedülállóan ötvözi a hajózás legelegánsabb tradícióit, az olasz kultúrát, a méltán világhírű mediterrán konyhát, és a felejthetetlen vendégszeretetet, hogy életre szóló élményt nyújtson utasai számára, mellyel a hajótársaság kiemelkedő helyet foglal el a nemzetközi hajózási piacon. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises biztosítja a felejthetetlen hajózási élményt.

HASZNOS TUDNIVALÓK HAJÓRASZÁLLÁS ELŐTT

 

Kérjük a következő oldalakon leírtakat figyelmesen olvassa el. Ezen információk ismerete elengedhetetlen egy hajóút lefoglalása és a hajóra történő beszállás előtt.

 

ÚTIOKMÁNYOK / RÉSZVÉTELI JEGYEK

 

Útlevél/vízum

A hajóútra minden esetben az útlevelét (ne csak a személyazonosító kártyáját) vigye magával – még akkor is, ha a hajóút csak az Európai Unió országait érinti.

A legtöbb hajótársaság megköveteli, hogy az útlevél a hajóút befejezését követően még legalább 6 hónapig érvényes legyen. Kérjük útlevele érvényességéről (a visszaérkezést követő minimum 6 hónapra vonatkozóan) minden esetben még az utazás lefoglalása előtt bizonyosodjon meg, hiszen az úti okmányok érvénytelenségéből adódó lemondás kötbért vonhat maga után.

A vízumügyintézés – amennyiben a hajóút érint olyan országot, melynek törvényei vízumkötelezettséget írnak elő - egyénileg történik. Az egyes érintett országokra vonatkozóan irodánk természetesen megadja az esetleges vízumkötelezettségre vonatkozóan birtokunkban lévő információkat. Egyes esetekben a vízumkiadás vagy az adott országba történő belépéssel kapcsolatos ügyintézés a hajó fedélzetén történik – ilyen esetekben a hajó személyzete ad tájékoztatást (idegen nyelven).

 

Részvételi jegyek / egyéb információs anyagok

Az irodánktól kapott részvételi jegyének (voucher) a beszálláskor Önnél kell lennie. Ez tartalmazza az Ön személyes adatait, továbbá a hajón történő elszállásolásával kapcsolatos információkat (fedélzet, kabinszám stb.). Ezen kívül kérjük a beszállás előtt mindenképpen értelemszerűen töltse ki és ragassza fel bőröndjeire (a helyszínen kapott) bőröndazonosító matricákat (a hajó személyzete ezek alapján viszi kabinja elé csomagjait).

Kérjük, hogy az irodánktól kapott egyéb dokumentumokat is alaposan tanulmányozza át, illetve vigye magával hajóútjára. Ilyen dokumentumok, anyagok: általános információs anyag (magyar, angol, német nyelven), útvonalterv, a kikötő térképe, esetleges parkoló voucher.

 

ÉRKEZÉS / BE- ÉS KISZÁLLÁS

 

Kikötőbe történő eljutás

A hajóút indulási kikötőjébe való eljutás egyénileg történik – általában repülővel vagy autóval. Repülős utazás esetén örömmel segítünk repülőjegye lefoglalásában.

Az MSC hajótársaság földközi-tengeri hajóutjainak indulási helyszínei többek között Genova, Velence és Trieszt lehetnek, melyek autóval is könnyen megközelíthetőek. Ezekben a kikötőkben az MSC hajótársaság – térítés ellenében – személygépkocsi-parkolási lehetőséget biztosít. Kérjük a részletekről kérdezze kollégáinkat.

 

Időpontok, személyes tárgyak

A hajókra történő beszállás általában a hajó indulása előtt 3-8 órával kezdődik – ez azonban útvonalanként változhat. A legkésőbbi beszállási időpont általában 2 órával az indulás előtt van. Ezutáni érkezés esetén a hajótársaság fenntartja a jogot a foglalás 100% kötbér felszámolásával történő törlésére. Ezt mindig vegye figyelembe a kikötőbe való eljutása tervezésénél.

A beszállás legkorábbi és legkésőbbi időpontja, továbbá pontos helyszíne szerepel a részvételi jegyen. Kérjük ezeket az információkat is figyelmesen olvassa el, illetve kérje kollégáink tanácsát.

FONTOS:a hajóra az utazás első napján történő be- és a hajóról az utolsó napon történő kiszálláshoz mindig tartsa magánál szükséges útiokmányait, bankkártyáját és készpénzt (a hajótársaság által elfogadott fizetőeszközt). Javasoljuk, hogy egyéb értéktárgyait, személyes tárgyait, legfontosabb gyógyszereit is tartsa magánál kézitáskájában a be- és kiszálláskor.

Bármilyen étel vagy ital hajóra történő felvitele nem engedélyezett.

 

Bőröndszállítás

A névre szólóan (név, a hajó neve, kabinszám, indulási helyszín és időpont stb. feltüntetésével) kitöltött bőröndazonosító matricával ellátott bőröndöket ki- és beszálláskor a személyzet szállítja a kabinokhoz és a kabinoktól. Beszálláskor a bőröndöket (a kézi táskákat nem) az erre kijelölt helyen kell leadni.  A személyzet innen az Ön kabinjához viszi – általában csak a kabin elfoglalását követően. A bőröndök kabinhoz szállítása akár 1-2 órát is igénybe vehet a beszállást követően. Amennyiben röviddel a hajó indulása előtt bőröndje még nincs kabinja előtt, vagy elfelejtette a bőröndazonosító matricára ráírni kabinszámát, haladéktalanul keresse fel a személyzet illetékesét.

A kiszállás napját megelőző napon egy, a hajóút során megadott késő esti időpontig kérik a kitöltött bőröndazonosító matricával ellátott bőröndöket a kabin elé kitenni (fontos, hogy kézi táskájában szállítandó úti okmányait, személyes használati tárgyait, másnapi ruháját ne tegye ezekbe a bőröndökbe, azokat tartsa magánál). A bőröndöket a kiszálláskor a kikötőben erre kijelölt helyen tudják átvenni.

A bőrönd a hajó személyzete hibájából bekövetkező esetleges elvesztése vagy sérülése esetén haladéktalanul vetessen fel jegyzőkönyvet az illetékessel; a jegyzőkönyv legalább 1 példányát kérje el – ezzel tudja igazolni az esetleges káresetet a hajótársaság és szükség esetén a biztosítótársaság felé.

 

Értékmegőrzés

Értékeit, ékszereit, nagyobb összegű készpénzt javasoljuk a hajó széfjeibe elhelyezni. Az MSC hajótársaság és ezáltal a MAHART Tours nem vállal felelősséget az elvesztett, ellopott értéktárgyakért, ékszerekért.

 

KABINOK

Az utasok elhelyezése a tengeri személyszállító hajókon külső (ablakos) és belső (ablak nélküli) kabinokban történik. A külső (ablakos) kabinokban történő elhelyezés általában magasabb részvételi díj ellenében lehetséges.

FONTOS: javasoljuk, hogy a bezártságot nehezen viselő utasaink ne utazzanak belső (ablak nélküli) kabinban.

A legtöbb hajó esetében magasabb részvételi díj fejében erkélyes kabinok, továbbá ablakos vagy erkélyes lakosztályok is foglalhatóak (hajók esetében a lakosztályok is egy légterűek).

A kabinok és lakosztályok mérete – műszaki okokból – általában kisebb egy szállodai szoba vagy lakosztály méreténél.

A kabinok alapfelszereltségéhez tartoznak az ágyak (egyes kabinokban akár falból kihajtható emeleti pótágyak is), a fürdőhelyiség (általában zuhanyzóval) wc-vel. A televízió nem minden hajó alapfelszereltségének része, de a legtöbb esetben megtalálható a kabinokban.

A kabinokban található konnektorok 110/220 voltos áramot biztosítanak.

Garanciális kabin: a foglaláskor nem ad meg a hajótársaság kabinszámot, csak azt garantálja, hogy a kiválasztott kabinkategóriában, vagy magasabb kategóriában ad helyet és olyan útvonalnál, ahol a beszállás több kikötőben lehetséges a garanciális kabint foglaló utasnak előfordul, hogy kabint kell cserélnie az út során. Nem garanciális kabin foglalása esetén is fenntartja a hajótársaság a jogot a kategórián belüli cserére, vagy magasabb kategóriára való cserére.

 

SZEMÉLYES KIADÁSOK, FEDÉLZETI KÁRTYA

 

Költségek a hajón, fedélzeti kártya

A hajótársaság a beszálláskor pénzletétet kér (kb. 250,-300 euró/kabin). Ezt az összeget vagy az Ön bankkártyáján zárolják, vagy készpénzben kérik letétbe helyezni. Fontos, hogy csak nemzetközileg elfogadott (általában American Express, Eurocard/Mastercard vagy Visa) dombornyomott bankkártyát fogadnak el, melyen minimum 200,- euró/fő fedezetnek kell lennie (a letét/fedezet összege hajónként változhat). A pénzletét az italfogyasztás, a kötelező borravaló, a fakultatív kirándulások, az extra költségek, extra fogyasztások, a fedélzeti boltokban történő vásárlások egy részére nyújt fedezetet. Az ezen költségeket tartalmazó számlát a hajóút befejezésének napján, vagy az azt megelőző napon kell kiegyenlíteni (bankkártyával vagy készpénzben – a zárolt ill. letétbe helyezett pénzösszegből; amennyiben túllépte a zárolt/letétbe helyezett keretet, akkor ráfizetéssel).

Beszálláskor minden utas kap egy ún. fedélzeti kártyát („board card”), mely kettős célt szolgál. Egyrészt a teljes hajóút során, az egyes helyszíneken történő ki- és beszállást regisztrálja (ettől függetlenül kérjük, hogy útlevelüket – vagy amennyiben az adott ország szabályai megkövetelik a vízumot - minden kiszállásnál, fakultatív kirándulásnál vigyék magukkal); másrészt a fedélzeti extrafogyasztás, extraköltségek, vásárlások „fizetőeszközéül” szolgál. A hajók fedélzetén nem használható készpénz (kivéve: kaszinó); minden extraköltséget a fedélzeti kártyán rögzítenek. A kártyán szereplő költségek alapján állítja ki a hajótársaság alkalmazottja az utazás végén az Ön kabinjára vonatkozó számlát.

 

Kötelező borravaló

A hajótársaságok a helyszínen (általában a hajóút végén) ún. kötelező borravalót kérnek.

Ez így van az MSC hajótársaság esetében is. Ennek összege az MSC hajótársaság hajóútjain felnőtt utasok esetében 10,- euró/fő/éj,  (14-3 éves kor között 5 EUR/éj/fő, 2 éves kor alatt ingyenes). A kötelező borravalóval a hajótársaság a hajó személyzetének fizetését egészíti ki.

 

ÉTKEZÉSEK

Az MSC hajótársaság útjain az árban szereplő teljes ellátás napi háromszori főétkezést (reggeli, ebéd, vacsora), és általában további két kisebb étkezést jelent (italok nélkül).

Az étkezések lehetnek ültetéses vagy svédasztalos rendszerűek (egyes főétkezéseknél általában mindkét ételfelszolgálási rendszer lehetséges).

A vacsorák alkalmával kérjük a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok (férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny; hölgyeknek kosztüm vagy kisestélyi ruha viselete) betartását.

A vacsorák időpontjára vonatkozóan – a rendelkezésre álló helyek függvényében – kérheti a korábbi vagy a későbbi vacsorára vonatkozó ültetést. Az étkezések hajóktól és kikötési helyszínektől függően változhatnak. Kérjük az előírt étkezési időpontok pontos betartását.

Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet – fedélzeti kártyája felmutatásával, kabinszáma megadásával – az Ön számára fenntartott helyre kíséri Önt.

Az éttermekben a dohányzás nem megengedett.

 

FEDÉLZETI SZOLGÁLTATÁSOK

 

Ingyenes és térítésköteles szolgáltatások

A hajók fedélzetén a legtöbb szolgáltatás, program ingyenes. Akadnak azonban olyan speciális szolgáltatások, melyekért fizetni kell, ilyenek például: italfogyasztás, fodrász, szépségszalon, szauna, szolárium, masszázs, mosoda, vasalás, fotószolgáltatás, postai szolgáltatás, kaszinó.

 

Boltok, butikok

Az egyes hajók boltjaiban lehetőség van vásárlásra (ruhák, ajándéktárgyak stb.). A boltok meghatározott nyitva tartás szerint üzemelnek – a nyitva tartás általában egybeesik a napközbeni tengeri utazással; a kikötői és vámszabályok miatt a boltok a hajó kikötőben tartózkodása alatt nem üzemelhetnek.

 

Fotó- és videószolgálat

A legtöbb hajón fotó- és videószolgálat működik. Számos eseményről, illetve annak részvevőiről fénykép- és/vagy videófelvételek készülnek. Ezeket a felvételeket igény esetén a fotóboltban/képgalériában lehet megvásárolni.

 

Postai szolgáltatás

Az egyes hajók recepcióján vagy információs irodájában lehetőség van képeslapok, levelek feladására. A képeslapokat, leveleket kikötéskor a hajótársaság helyi szolgáltatóján keresztül postázzák. A feladás költségeivel az utas fedélzeti számláját terhelik meg.

 

Kaszinó

A legtöbb hajó fedélzetén az esti/éjszakai órákban kaszinó üzemel. A kaszinót 18 év alatti utasok nem látogathatják. A kaszinókban készpénzhasználat van.

 

Bárok és kávézók

 

A bárokban és az étteremben történő fogyasztásért a hajóút végén kell fizetni. A hajótársaság 15% szolgáltatási díjat számol fel, melyet a hajóút végén hozzáír a számlához.

 

NYELVHASZNÁLAT

Nyelvhasználat, nyelvtudás

A hajókon nem beszélnek magyarul, ezért valamelyik világnyelv (angol, német) ismerete mindenképpen javasolt. A hajóút során a tájékoztatás (írásos és szóbeli) főként angolul vagy németül zajlik. A kabinokba naponta bekészítik az idegen nyelvű „fedélzeti hírlevelet”, mely a legfontosabb aktuális információkat tartalmazza (érkezés/indulás a soron következő kikötőbe/kikötőből, fakultatív kirándulások, azok indulási időpontjai, árai, az azokra történő jelentkezés feltételei, aktuális programok a hajón, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás stb.).

A személyzet, vagy a személyzet egyes tagjai által leggyakrabban beszélt nyelvek: az angol és a német, egyes hajókon a francia, az olasz, a spanyol, vagy a holland.

A fakultatív kirándulásokon történő idegenvezetés szintén valamelyik világnyelven történik.

Az idegennyelv-ismeret hiányából eredő félreértésekért, problémákért a MAHART Tours nem tud felelősséget vállalni.

 

TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK

A kabinokba naponta bekészítik az idegen nyelvű „fedélzeti hírlevelet”, mely a legfontosabb aktuális információkat tartalmazza: érkezés/indulás a soron következő kikötőbe/kikötőből, fakultatív kirándulások, azok indulási időpontjai, árai és azokra történő jelentkezés feltételei, aktuális programok a hajón, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás stb.

Kérjük, hogy az Ön érdekében ezeket a hírleveleket mindig figyelmesen olvassa el.

Bármilyen kérdéssel nyugodtan keresse a hajó recepcióját.

 

ÖLTÖZKÖDÉSI ÉS EGYÉB SZABÁLYOK A FEDÉLZETEN

Öltözet

A hajóútra kérünk a hajóút helyszínei időjárásának és szabályainak megfelelő kényelmes hétköznapi, és elegánsabb ruhadarabokat is vinni. A fakultatív kirándulások és a hajó fedélzetén rendelkezésre álló szabadidős és sportprogramok alatt a kényelmes (esetenként meleg) ruhadarabok (tréningruha, úszónadrág/úszódressz) viselete javasolt.

A vacsoráknál – különösen a kapitányi vacsora és a gálavacsora alkalmával – elegánsabb öltözet (férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny; hölgyeknek kosztüm vagy kisestélyi ruha) szükséges.

Kérjük, vegye figyelembe a hajóút egyes állomásainak öltözködési és viselkedési szabályait. Egyes kegyhelyeken, nevezetességeknél a végtagokat elfedő ruhadarabok viselete kötelező.

Erős napsütés ellen is védekezzen.

 

Törölközők és fürdőlepedők

A kabin takarításakor a személyzet – igény esetén – rendszeresen cseréli a törölközőket.

A törölközőket a kabinból nem szabad kivinni. Uszoda-, fitneszterem-használathoz és egyéb sporttevékenységekhez külön kérésre a helyszínen (a kabinszám megadásával) ingyenesen adnak törölközőt, fürdőlepedőt. Ezeket minden esetben a helyszínen kérik visszaadni. A törölközők, fürdőlepedők esetleges elvesztése, helyszíni vissza nem adása külön költség felszámítását vonhatja maga után.

 

Próbariadó

Az indulás napján, a hajó indulását követően – biztonsági okokból - próbariadót szoktak tartani. A próbariadó idejére vonatkozó teendőkről a személyzet és/vagy az információs anyagok pontos tájékoztatást adnak. Minden kabin alapfelszereltsége a minimum az adott kabinban utazó utasok számának megfelelő számú mentőmellény. Kérjük, hogy Ön és utastársai a próbariadó alkalmával a saját biztonságuk érdekében mindenképpen jelenjenek meg mentőmellényben a kabinjuk alapján kijelölt gyülekezőhelyen (a vonatkozó gyülekezőhely, szekció jelét, számát általában a kabinban vagy a mentőmellényen is feltüntetik).

 

Dohányzás

Az MSC hajótársaság hajóin dohányozni csak a kijelölt helyeken szabad. A kabinokban és éttermekben a dohányzás tilos.

 

Vendégek, látogatók

Az adott hajóútra vonatkozó részvételi jeggyel nem rendelkező látogatók, vendégek fogadása a hajón nem megengedett.

 

KIRÁNDULÁSOK

A hajóról az egyes célállomásokat, helyi nevezetességeket meg lehet látogatni egyénileg vagy fakultatív programok keretében.

 

Egyéni kirándulások, városlátogatások

Az egyénileg szervezett kirándulások, városlátogatások alkalmával mindig ügyeljen arra, hogy vigye magával szükséges úti okmányait, továbbá, hogy a hajó indulási időpontja előtt legalább 1 órával visszaérjen a hajóra – a hajó indulásáig vissza nem érő utasokat a hajónak nem áll módjában megvárni.

Külön szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy főként a Földközi-tenger nyugati medencéjében a kikötők távolabb eshetnek (akár 50-80 km) a meglátogatni kívánt várostól, nevezetességtől. Ez mind a visszaérkezés, mind pedig az utazás költségei szempontjából fontos lehet. Ezen helyszíneken különösen javasolt a hajó (vagy a hajótársaság által megbízott helyi utazásszervező) által szervezett fakultatív kirándulásokon való részvétel.

 

Fakultatív kirándulások

A hajóút legtöbb helyszínén általában több, a hajó (vagy a hajótársaság által megbízott helyi utazásszervező) által szervezett fakultatív kirándulásra van lehetőség.

Ezek részvételi díja a hajón fizetendő (a kiszállás napján a kabinszámla rendezésekor) – a fakultatív kirándulások részvételi díját a hajó tájékoztató anyagaiban feltüntetik.

A fakultatív kirándulásokon az idegenvezetés leggyakrabban angol vagy német nyelven (egyes esetekben más világnyelveken is: olaszul, franciául) zajlik.

Az egyes hajóutak során tervezett fakultatív kirándulásokra vonatkozó tájékoztatást kérhet a MAHART Tours kollégáitól vagy az egyes hajók fedélzetén a személyzettől.

A hajó esetleges útvonalváltozása esetén a hajó személyzete igyekszik az új kikötési helyszínen is fakultatív kirándulási lehetőséget biztosítani.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben egyénileg száll ki a hajóból a visszaérkezésnél a helyi időt vegye figyelembe. A hajó csak a hajótársaság által szervezett fakultatív kiránduláson résztvevő utasokat várja meg késés esetén.

 

EGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁSOK, EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

 

Egészségügyi előírások

Az Ön érdekében mindig kérjen felvilágosítást és vegye figyelembe az egyes hajókkal, valamint a hajóút által érintett országokkal kapcsolatos egészségügyi előírásokat (védőoltások, étel-, italfogyasztás stb.). Kérjük bármilyen esetlegesen tartósan fennálló egészségügyi problémájáról tájékoztassa irodánk munkatársait, akik ezt az információt továbbítják a hajótársaság felé. Bizonyos esetekben a hajótársaság angol nyelvű orvosi igazolást kérhet az utasok utazásra alkalmasságára vonatkozóan.

Kérjük, hogy folyamatos gyógyszerszedés esetén mindig legyen Önnél, a hajóút időtartamánál hosszabb időre elegendő gyógyszermennyiség. Természetesen egyéb kisebb alapbetegségek, alappanaszok kezelésére is jó, ha van Önnél megfelelő orvosság. Amennyiben Ön szemüveget vagy kontaktlencsét használ, akkor pótszemüvegről illetve megfelelő mennyiségű kontaktlencséről is gondoskodjon. Mindezek beszerzése a hajóút során akadályokba ütközik.

 

Terhesség, gyermekek a fedélzeten

Terhesség esetén az MSC hajóútjain – az anya és a gyermek egészsége érdekében - csak a terhesség 24. hetéig (a hajóút utolsó napját figyelembe véve) engedélyezett a részvétel. A terhesség korábbi szakaszában lévő kismamáknak is angol nyelvű orvosi igazolással kell bizonyítaniuk, hogy alkalmasak a tengeri hajóútra.

Újszülöttekkel, csecsemőkkel az utazás nem javasolt, bizonyos hajó esetében nem is engedélyezett.

Egyes hajókon kisgyermekek részére (általában 3 éves kortól) játszószoba és gyermekmegőrzés lehetséges (idegen nyelven). Erre nézve kérjen részletes információt illetékes kollégáinktól.

 

Orvosi ellátás a hajón

A hajókon a rendelőben meghatározott időpontokban orvosi szolgálat van (járóbeteg rendelés, idegen nyelven). Szükség esetén fel tudják keresni az orvost. A hajóorvos általában általános orvos; komolyabb orvosi beavatkozásokra (szakrendelés, műtéti beavatkozás stb.) a hajóorvosi rendelő nem alkalmas. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy kezelés térítés ellenében történik. Ilyen esetben érdemes magánál tartania betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényét és fedélzeti kártyáját. Az orvosi ellátás díjáról minden esetben kérjen az orvostól számlát, melyet – amennyiben betegség-, baleset és poggyászbiztosítással rendelkezik - hazaérkezése után (a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást nyújtó biztosító előírásainak és szabályzatának megfelelően) tud benyújtani biztosítójának.

 

BIZTOSÍTÁSOK

Betegség-, baleset és poggyászbiztosítás

Fontos, hogy betegség vagy baleset esetén bármilyen külföldi (akár európai uniós országban történő) orvosi ellátás, kórházi tartózkodás komoly költségeket róhat Önre és/vagy az Önnel utazókra. A hajóorvos esetleges vizsgálataiért is fizetni kell.

A hajótársaság – illetve a kikötőbe repülővel történő utazás esetén a légitársaságok – csak korlátozott mértékben vállalnak felelősséget a bőröndök elvesztéséből vagy megrongálódásából adódó károk esetére.

Ezen extra költségek mérséklésére, fedezésére javasoljuk, hogy utazása előtt mindenképpen kössön betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. Amennyiben úgy dönt, hogy irodánknál köti meg betegség-, baleset- és poggyászbiztosítását, kollégáink részletes felvilágosítással szolgálnak.

A külföldre utazók közül egyre többen használják a könnyen és díjmentesen igényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EHC), mely az Európai Unió tagországaiban általános orvosi ellátásra jogosít. Komoly nehézségekkel szembesülhet ugyanakkor, aki az egészségkártyát az utasbiztosítás kiváltására használja fel. Az európai uniós tagországokba való utazás előtt mindenképpen érdemes igényelni a kártyát, hiszen annak felmutatásával bárki ugyanolyan feltételekkel és költségek fizetésével kaphat orvosi ellátást, mint az adott ország biztosítással rendelkező állampolgárai. A kártyának ugyanakkor komoly korlátai vannak az utasbiztosítással szemben: egyebek mellett nem fedezi a magánorvosnál igénybe vett ellátás költségeit, ami pedig különösen fontos lenne, mivel a tengerparti üdülőhelyeken az állami orvosi rendelők a helyi lakosságra méretezettek, így általában nem áll a nyaralók rendelkezésére nagy nyári kapacitásra felkészült, jól felszerelt állami orvosi ellátó. Az Egészségbiztosítási Kártya nem finanszírozza a fogorvost, mely a leggyakoribb probléma külföldön, de sokszor a betegszállítás akár több százezer forintos költségét sem. Ahogy a poggyász biztosítására sem alkalmas, mely szintén az egyik legtöbbször kihasznált szolgáltatása az utasbiztosításoknak.

A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében erősen javasoljuk, hogy járjanak utána, hogy milyen baleseti ellátás esetén használhatóak, és mekkora értékhatárig. A bankkártyához tartozó biztosítások egyik hátránya, hogy jóval kevesebb összegig fizeti az ellátást, mint a hagyományos, külön megköthető Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Sok esetben a bankok nem hívják fel kellőképpen a figyelmet, hogy csak abban az esetben érvényes a bankkártyájukhoz kapcsolódó biztosítás, ha ezt a szolgáltatást, minden külföldre utazás előtt aktiválják.

 

A biztosítás megkötéséhez szükségünk van az utasok nevére, születési dátumára, útlevél vagy személyi igazolvány számára, valamint a lakcímekre.

 

ÁLLATOK

Egészségügyi és biztonsági okokból állatokat nem lehet felvinni a hajókra.

 

TELEKOMMUNIKÁCIÓ

Mobiltelefon használat

A mobiltelefonok általában használhatók az egyes hajókon. Szeretnénk azonban felhívni figyelmét, hogy esetenként – főként a nyílt tengeren – a telefonkapcsolat csak a hajók saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztül lehetséges. Ez mind a fogadott és küldött sms-ek, mind a fogadott vagy kezdeményezett mobiltelefon-hívások, mind pedig az egyéb mobil telekommunikáció díját nagyban megnöveli az Ön számára.

 

Internet

A legtöbb hajón van költségtérítéses internethasználati lehetőség. Ennek díjairól a hajó személyzetétől kaphat felvilágosítást. Az internethasználat díját fedélzeti számlájára terhelik.

Az MSC hajótársaság és annak bármelyik hajóskapitánya - főként vis maior okokból eredendően - fenntartja a jogot a hajóút útvonalának megváltoztatására

 

MSC Crusies és az UNICEF

2009. július 13-tól az MSC Cruises támogat egy innovatív, a szegénység és az egyenlőtlenségek leküzdésére irányuló UNICEF programot, amely biztosítja a Rio de Janeiróban és Sao Paulóban élő hátrányos helyzetű gyermekek minőségi oktatását.

Az utasokat arra kéri a hajótársaság, hogy szálljanak hajóra a gyermekekért („Get on board for Children”), és szerény felajánlásukkal járuljanak hozzá az említett programhoz. Ez lehet csupán 1 Euro is, melyet hozzáírunk a hajóút végén a kiegyenlítendő számlához. Ez a kis felajánlás az MSC Cruises minden hajóján érvényes és természetesen önkéntes, ezért az utasok szabadon dönthetnek arról, hogy nagyobb vagy kisebb összeggel támogatják illetve, hogy nem támogatják a programot.

Döntésükről a hajóút utolsó napján 22:00 óráig kell tájékoztatniuk a Könyvelési Irodát. Az Ön kényelme érdekében, amennyiben nem ad utasítást az összeg megváltoztatására, úgy az 1 euró összeget automatikusan hozzáírják a végszámlájához. További információért olvassa el a hajó kabinjaiban elhelyezett tájékoztatót.

Az itt leírt tájékoztató nem ismeretéből adódó esetleges problémákért, a szabályok utasok általi be nem tartásáért a MAHART Tours nem tud felelősséget vállalni.

Célunk természetesen az, hogy utazása és kikapcsolódása minél felhőtlenebb legyen.

A szolgáltatások és feltételek hajónként eltérőek lehetnek.

Bármilyen itt nem szereplő információval, további kérdéseivel kapcsolatban keresse a MAHART Tours ügyintézőit.

 

MSC HAJÓTÁRSASÁG KABINKATEGORIÁINAK

EGYEDI BESOROLÁSA 2019-TŐL

 

2019. évtől az MSC hajótársaság egyes kabinkategóriákon belül is több csoportot különböztet meg név szerint Bella, Fantastica és Aurea ”élménykategóriákat” az alábbiak szerint:

 

BELLA ÉLMÉNY

 

Kényelem

 • Álomszép hajóút egy modern hajón
 • Minden igényt kielégítő,  elegáns kabinok

       Étkezés

 • Prémium büfé étterem minden nap 20 órán keresztül vehető igénybe (Ínyenc büféétterem minden napszakban)

   Sport és Szórakozás

 • Broadway – Színpadi revüműsor szinte minden nap
 • Medence használat
 • Kültéri sportpályák használata (futópálya, kosárlabdapálya stb….)

 

 

 

 • Kiválóan felszerelt Fitness Center használata panoráma kilátással
 • Szórakoztató programok
 • Szórakoztató programok minden korosztálynak

     

Rugalmasság

 • Kabinválasztás a szabad helyek függvényében
 • Ültetett vacsora idejének megválasztása a szabad helyek függvényében

 

 

 

  FANTASTICA ÉLMÉNY

 

Kényelem

 • BELLA élménykategória szolgáltatásai kiegészítve rugalmasabb szolgáltatásokkal

 • Minden igényt kielégítő,  elegáns kabinok
 • 24 órás szobaszervíz (ingyenes csak a felszolgálási díj)
 • Kabinban felszolgált ingyenes reggeli (ingyenes felszolgálási díj és reggeli)

Étkezés

 • Prémium büfé étterem minden nap 20 órán keresztül vehető igénybe (Ínyenc büféétterem minden napszakban)

 

Sport és Szórakozás

 • 50% kedvezmény a csoportos fitness órákra (pl. jóga) és személyi edző fogadásából (szabad helyek függvényében)
 • Szabadidős programok gyermekeknek: főző suli és játékos nyelvtanulás

 

 

Rugalmasság

 • A legjobb elhelyezkedésű kabinokból kabinválasztás, a szabad helyek függvényében
 • Szabad helyek függvényében családi kabin foglalásának lehetősége
 • Ültetett vacsora idejének megválasztási lehetősége a szabad helyek függvényében, Fantastica kabint választó utasok előnyt élveznek!

 

 

AUREA ÉLMÉNY

 

Kényelem

 • BELLA és FANTASTICA élménykategória szolgáltatásai kiegészítve kényeztető szolgáltatásokkal a testnek és a léleknek

 • Elsőbbségi beszállás és csomagfeladás
 • Elegáns kabinok a tökéletes kényelemért (fürdőköntös és papucs)

Étkezés

 • korlátlan italfogyasztás, azaz  ALL INCLUISVE EASY italcsomag az árban

 • Szabadon választható vacsoraidőpont

Sport és Szórakozás

 • Üdvözlő koktél
 • SPA csomag (választható masszázs, korlátlan belépés a termál részlegre)
 • Privát napozóterasz használata felnőtteknek
 • Kényeztető csomag kabinbekészítés

 

Rugalmasság

 • A legjobb elhelyezkedésű kabinokból kabinválasztás, a szabad helyek függvényében
 • Módosítási lehetőségek pl.: egyszeri névmódosítás, kedvezményes sztornó feltételek stb.)
 • Szabad helyek függvényében családi kabin foglalásának lehetősége

 

 

 

YACHT CLUB ÉLMÉNY

Kényelem

 • Az elegancia és a luxus tökéletes megtestesítése

 • Elegánsan berendezett lakosztályok a hajó elkülönített, legfelső fedélzetein

 • 24 órás komornyik-szolgálat

 • 24 órás recepció

Étkezés

 • All Inclusive fogyasztás a Yacht Club A’la Carte éttermében

 • Korláltan italfogyasztás a Yacht Club bárjában és a kabin minibárjából

Sport és Szórakozás

 • Privát lift az MSC Aurea Spa-centerbe

 • Belépés a Yacht Club vendégei részére kialakított „One Sun” fedélzetre, ahol napozóágyak, medence, pezsgőfürdő és medence is található  

Rugalmasság

 • A legjobb elhelyezkedésű kabinokból kabinválasztás, a szabad helyek függvényében

 • Kötetlen időpontban történő vacsorázási lehetőség a kijelölt éttermekben

 

 

 

 

FOGLALHATÓ FEDÉLZETI SZOLGÁLTATÁSOK és ITALCSOMAGOK:

 

Az MSC hajótársaságnál 2018. novembertől csak All Inclusive italcsomagok foglalhatóak: LETÖLTHETŐ ITT

 

 

 Cirque du Soleil az MSC hajótársaság fedélzetén

 

A híres Cirque Du Soleil immár 180 millió nézőt kápráztatott el showműsoraival 400 városban, közel 60 országban, 6 kontinensen… MOST ÖN IS RÉSZESE LEHET AZ ÉLMÉNYNEK!

Egy álom vált valóra, mikor a Cirque Du Soleil és az MSC hajótársaság együttműködést kötött.  2017. június 19-tól 10 évig az MSC hajótársaság 4 hajóján (MSC MERAVIGLIA, MSC SEASIDE, MSC SEAVIEW és MSC MERAVIGLIA PLUS) nyújt felejthetetlen élményt a világhírű cirkusz.

Legfontosabbak:

-          4 hajón

-          10 éves együttműködés

-          2 egyedülálló show naponta, egyhetes hajóút 6 estéjén

-          35 perces showműsorok

-          15 artista a színpadon

-          400 fő befogadására képes Carousel Lounge (egyedi színházterem), kifejezetten a Cirque de Soleil társulat igényeire szabva

-          Az előadás címe Cirque du Soleil at Sea

Fontos tudni:

-          A hajóút részvételi díja nem tartalmazza a Cirque du Soleil at Sea show műsoron való részvételt!

-          A showműsoron való részvétel visszaigazolása a foglalások sorrendjében történik, így érdemes már a hajóút előtt befoglalni a választott csomagot!

-          Az utasok a hajón kapnak információt arról, hogy a hajótársaság melyik napra és melyik showműsorra osztotta be őket a foglalt csomag alapján.

-          Gyermekek: 3 éves kor alatt a showműsor nem javasolt, 4 éves kortól külön helye van a gyermeknek és teljes árat fizet

-          Az egyedi tervezésű színházterem (Carousel Lounge) kb. 400 fő befogadását teszi lehetővé ( 191 ülőhely, 120 vacsorás ülőhely, 102 kis bárasztalos ülőhely)

 

Előre foglalható csomagok:

  

Vacsora & Show 35 EUR/fő (39 USD/fő)

Tartalmazza:háromfogásos menüt, mely a showműsor előtt kerül felszolgálásra, ásványvíz fogyasztást (egyéb italok felár ellenében fogyaszthatóak, akkor is ha előre megváltott bármilyen italcsomag van foglalva) és a Cirque du Soleil at Sea showműsor megtekintését

 

Ital & Show 15 EUR/fő (16,5 USD/fő)

Tartalmazza:Egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított koktél (alkoholos/nem alkoholos) fogyasztását és a Cirque du Soleil at Sea showműsor megtekintését

További információért, kérem keresse Irodánkat!

 

Kellemes és élményekben gazdag utazást kívánunk!

 

MAHART Tours

még töltünk