• (06) 1-48-44-012

MAHART Tours Utazási Iroda

Szárnyas program belföld

SZÁRNYASHAJÓVAL SOLT- RÉVBÉRPUSZTÁRA

Időpontok:

 

2019. május 18.

2019. június 8.

2019. augusztus 3.

 

2019. szeptember 1.,14.

 

Részvételi díj:

 

felnőtt:14.990,-Ft/fő

gyermek (2-14 év):

7.490,-Ft/fő

 

gyermek 2 éves kor alatt ölben utazva ingyenes

 

Program:

 

08.30

találkozás a Vigadó téri Hajóállomáson, 09:00 - kor indulás Soltra a Bíbic 2 szárnyashajóval. A szárnyashajón az ülőhelyeket beszállási sorrendben lehet elfoglalni.

Kb. 10.30

érkezés a kikötőbe, majd lovaskocsikázás a Solt-Révbérpusztai Lovascentrumba.

Kb. 11.00

érkezés a Lovascentrumba, ahol a vendégeket pálinkával, kemencében sült tejfölös lángossal, fehérborral és szódával fogadják.

Ezután - az itt található tanyamúzeumban - betekintést nyerhetnek  az előző évszázad elején élő solti emberek életébe, a parasztudvarban megismerkedhetnek az őshonos magyar állatokkal, mint pl.: rackajuh, szürkemarha, mangalica, kecske, liba, kacsa.

A kellemes séta után 11:30 - tól a látogatók megismerkedhetnek a népi iparművészettel. A háromfogásos, magyaros ebédet a helyi Csárdában 13:30-tól fogyaszthatják el.

(menü: Tyúkhúsleves lúdgégetésztával, pörkölt galuskával, káposztasalátával, kukoricalepény szilvalekvárral, fehér- és vörösbor, szódavíz, kávé)

14.00

a nap fénypontjaként a lovasbemutató ízelítőt ad az évszázadokra visszanyúló lovas hagyományokból, a pusztai emberek ló szeretetéből. A bemutató után lehetőség nyílik a lovaglásra, kocsikázásra.

Kb. 15.00

visszakocsikázás a kikötőbe, ahonnan indulás Budapestre a szárnyashajóval.

Kb. 17.00

érkezés Budapestre, a Vigadó téri Hajóállomásra.

 

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

SZÁRNYASHAJÓVAL KALOCSÁRA 

 

Időpontok:

 

2019.június 29.

2019.augusztus 24.

Részvételi díj:

 

felnőtt:22.990,-Ft/fő

gyermek (2-14 év):

13.990,-Ft/fő

 

gyermek 2 éves kor alatt ölben utazvaingyenes

Program:

 

07.30

találkozás a Vigadó téri Hajóállomáson, 08:00 - kor indulás Kalocsára a Bíbic 2 szárnyashajóval. A szárnyashajón az ülőhelyeket beszállási sorrendben lehet elfoglalni.

Kb. 10.10

körül érkezés a kalocsai kikötőbe, ahol vendégeinket autóbusz és helyi idegenvezető várja, aki majd egy rövid városnéző séta keretében mutatja be Kalocsa értékeit és történelmi múltját.
Megtekintik az érintetlen barokk főteret, a jelenleg felújítás alatt álló Szentháromság teret és kívülről az Érseki Palota, Érseki kincstár - Astriceum épületegyüttesét.

Tájházban megismerkedhetnek Kalocsa népművészetével, miképp születnek szebbnél szebb motívumok az asszonyok keze nyomán, s miként éltek a kalocsai emberek a múltban.

Továbbutazva a legjellegzetesebb fűszernövényünk a paprika termesztésének, feldolgozásainak fázisaival találkozhatnak a Paprikavilág múzeumában, 

majd ellátogatunk a Porcelán Manufaktúrába.

Rövid buszos utazás után megérkeznek Hajósra, ahol a Pincefaluban ebédelnek (húsleves, marhapörkölt, rétes).

A program végeztével  vendégeinket egy kis sétára invitáljuk. Megcsodálhatják a faluszerkezetben épült pincefalut, ahol csak a bor lakik - borkóstoló három fajta borral, pogácsával. Visszautazás busszal a kikötőbe.

Kb. 16.45

visszaindulás Budapestre a szárnyashajóval.

Kb. 19.00

érkezés Budapestre, a Vigadó téri Hajóállomásra.

 

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

még töltünk