• (06) 1-48-44-012
 • tours@maharttours.com

MAHART Tours Utazási Iroda

Csoportos Kanada

Kanada és New England kincsei - ÚJDONSÁG!

csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - partner ajánlat

New York, Boston, világítótornyok, vad tengerpartok, homárhalászat, juharszirup, a visszafele folyó Saint John-folyó, a filmekből is ismert fedett hidak: ezeket mind láthatja, ha velünk tart ezen az úton. A tengeren töltött napokon pedig kipihenheti a kirándulások fáradalmait az Anthem of the Seas fedélzetén.

 

Hajó: Anthem of the Seas

Indulási időpont: 2018.10.16.

Időtartam: 13 nap/11 éj

Utazás: menetrendszerinti  repülő járatokkal, átszállással

Elhelyezés: az  Anthem of the Seas tengerre néző ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint),

New Yorkban középkategóriájú szállodában

A hajó útvonala:

Cape Liberty (New Jersey)- hajózás a tengeren- Boston (Massachusett)- Portland  (Main)- Bar Harbor (Main)- Halifax (Nova Scotia)- hajózás a tengeren - Saint John, New Brunswick (Bay of Fundy) – hajózás a tengeren – Cape Liberty (New Jersey)

Ellátás:teljes ellátás a hajó fedélzetén, reggeli New Yorkban

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám:  16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

 

 

 Program

1.nap (2018.10.16.): Elutazás.  

Átszállással elutazás New Yorkba. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása.

2.nap (2018.10.17.): New York.

Szabadidő.

Fakultatív programlehetőség: Egész napos autóbuszos városnézés:  

Times Square, Central Park, Midtown, 5th Avenue, Empire State Building, Downtown, Brooklyn Bridge, Battery Park.

Ár: 149 euró/fő

3.nap (2018.10.18.): Beszállás a hajóra.

Transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul New England felé.

4.nap (2018.10.19.): Hajózás a tengeren.  

A szabadidő eltöltésére számtalan lehetőség adódik az Anthem of the Seas fedélzetén : kipróbálhatja a szabadesés szimulátort és egy 90 m magasba felemelkedő üvegkapszulát- a North Start-, amelyből  panoráma kilátás nyílik a hajóra és a tengerre,  dodzsemezhet, görkorcsolyázhat, sziklafalat mászhat, kocoghat és úszhat egyet vagy akár a trapéz ördöge is lehet a cirkusziskolában. Esténként pedig nagyszabású show műsorok várják az utasokat.

5.nap (2018.10.20.): Boston .

Az Angliából érkezett puritánok alapította Boston New England legnagyobb, az USA egyik legrégebbi városa. Az amerikai függetlenségi háborúban betöltött vezető szerepe miatt a Szabadság bölcsőjének is nevezik.

Fakultatív kirándulás: Történelmi Boston és Cambridge félnapos kirándulás

A panoráma városnézés érinti a Boston Common és a Public Garden parkokat, a Massachusetts State House aranykupolás épületét, a Copley téren megcsodáljuk a különböző stílusú épületeket: a Szentháromság Templomot (Trinity Church), az USA első városi könyvtárát (Boston Public Library) és az  ultramodern John Hancock tornyot. Végigsétálunk a történelmi North End negyeden, ahol az Old North templom is található, amelynek tornyába  kiakasztott két lámpás jelezte a brit vörökabátosok érkeztét. Ezután ellátogatunk Cambridge-be, és megnézzük Amerika legrégebbi egyetemét, a Harvardot.  

Túra hossza: 3 óra 45 perc

Ár: 62 euró/fő

6.nap (2018.10.21.): Portland

A Maine állambeli Portland legkedveltebb negyede az Old Port: szűk, macskaköves utcácskák, felújított raktárépületek, melyekben ma már üzletek, éttermek, kávézók sokasága található. Festői partvonala pedig világítótornyairól híres.

Fakultatív kirándulás: Maine világítótornyai félnapos kirándulás

Portland történelmi negyedén áthaladva  elérkezünk utunk első állomásához, az 1875-ben épült Bug Light világítótoronyhoz és a Liberty Ship Memorialhoz, amely utóbbi a II. világháborúban itt épült hajók készítőinek állít emléket. A  270 m hosszú hullámtörő végén álló Spring Point Ledge világítótoronyhoz kisétálva elénk tárul a Portland Harbor, a Casco Bay Islands, az erődök  látványa. Ezután elindulunk a Cape Elisabeth-en található Fort Williams Park és a Portland Head Lights felé. A hajdani őrök lakóhelyéből kialakított múzeumban megnézzük a világítótorony több mint 200 éves történetét bemutató kiállítást.

Túra hossza: 3 óra 30 perc      

Ár: 58 euró/fő

7.nap (2018.10.22.): Bar Harbor

A szárazföldre kishajóval lehet a hajóról kijutni. A Mount Desert-szigeten található Bar Harbor, amely a gazdag elit kedvelt nyári üdülőhelye volt az 1947-es tűzvész előtt, lenyűgöző tengerpartjáról, sok jachtjáról, homár-halász hajójáról és a határában található Acadia Nemzeti Parkról nevezetes.

Fakultatív kirándulás: Félnapos autóbuszos ’Best of Bar Harbor’

A kirándulás során feltárulnak előttünk az Acadia Nemzeti Park és a Cadillac-hegy természeti szépségei: a part mentén végighaladva eljutunk a Thunder Hole-hoz, amely nevét a becsapódó tengervíz okozta mennydörgő robajlásról kapta, útközben gyönyörködhetünk a sziklás partokban, az Otter Cliff-ben, a 466 m magas vulkanikus eredetű Cadillac-hegy rózsaszínű gránit formációiban és a számos kilátópont egyikéről megcsodálhatjuk a kilátást. Ezután elmegyünk a  Mount Desert Óceánáriumba, ahol megtudhatunk mindent a homárokról, majd egy nyári rezidenciát keresünk fel, amelyben a város aranykorát idézi fel idegenvezetőnk, amikor még híres és gazdag emberek sokasága jött ide nyaralni.

Túra hossza: 4 óra          

Ár: 79 euró/fő

 8.nap (2018.10.23.): Halifax

Halifax Nova Scotia és Kanada atlanti-óceáni partjának gazdasági központja, és a mai napig megőrizte haditengerészeti jelentőségét.

Fakultatív kirándulás: Egész napos autóbuszos halifaxi városnézés

Túránkat a festői halászfalu, Peggy’s Cove meglátogatásával kezdjük. Elmegyünk a partot szegélyező hatalmas gránittömbök egyikén található világítótoronyhoz, megismerkedünk a homár halászattal, és a juharszirup készítésének rejtelmeivel, majd Halifax-ba visszatérve felkeressük a Fairview Lawn temetőt, a Titanic 121 áldozatának örök nyughelyét. Megnézzük a Régi Óratornyot, a Népkertet, a nyüzsgő kikötőnegyedet, a város fölé magasodó Citadel Hillt,  amelyen- ma már múzeumként használt- erődítmény található és ahonnan remek kilátás nyílik a kikötőre és az egész városra, és ellátogatunk egy kristálymanufaktúrába.

Túra hossza: 7 óra          

Ár: 93 euró/fő

9.nap (2018.10.24.): Hajózás a tengeren.

10.nap (2018.10.25.): Saint John  (Bay of Fundy)

A mai napon Saint John és a Fundy-öböl látnivalóit keressük fel.

Fakultatív kirándulás: Egész napos autóbuszos Saint John és a Fundy-öböl túra

Megnézzük a híres Reversing Rapids természeti jelenséget: a Saint John folyó apálykor a Fundy-öböl vizébe ömlik, melynek során hatalmas örvények és zuhatagok keletkeznek, és ahogy a dagály emelkedik, lassítja a folyó dagályát, fokozatosan megfordítva ezzel a folyó áramlását. Ezután körbenézünk a fordított csónak alakú Városi Piacon, amely Kanada legrégebbi, folyamatosan működő termelői piaca. Ellátogatunk a bájos halászfaluba,  St.Martins-ba, ahol az erőteljes árapály vörös homokkő barlangokat vájt ki évmilliók alatt, továbbsétálunk a világítótoronyhoz és az érdekes fedett hidakat is felfedezzük. Sétát teszünk Saint John történelmi negyedében a Viktoriánus korabeli házak között, és meghallgatjuk az 1877-es nagy tűz történetét. Kirándulásunk utolsó állomása Saint John legrégebbi ír sörözője, ahol megkóstolhatjuk a kanadai Moosehead sört.

Túra hossza: 6,5 óra      

Ár: 103 euró/fő

11.nap (2018.10.26.): Hajózás a tengeren

 12.nap (2018.10.27.):  Megérkezés Cape Liberty-be, hazautazás.  

 

Részvételi díj:

Kétágyas, tengerre néző ablakos kabinban: 2 295 euró/fő helyett 2 110 euró/fő

Kétágyas, tengerre néző balkonos kabinban: 2 435 euró/fő helyett 2 240 euró/fő

Kikötői illeték: kb. 187 euró/fő

Repülőtéri illeték: kb. 381 euró/fő

Szervízdíj (kötelezően előre fizetendő): kb. 113  euró/fő

 

A csomagár tartalmazza:

 • repülőjegyet a teljes útvonalra,
 • transzfereket,
 • hajóút előtt 2 éjszaka szállást reggelivel New Yorkban, 9 éjszaka szállást a hajón a választott kabinkategóriában,
 • a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő),
 • medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését,
 • magyar idegenvezető kíséretet az út teljes időtartamára

A csomagár nem tartalmazza:

 • kikötői illetéket,
 • repülőtéri illetékeket, 
 • szervízdíjat  (előre fizetendő)
 • útlemondási biztosítás díját – 1,3 %, (az alapárra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra )
 • betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást,
 • személyes fogyasztás – internet, italok,
 • parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások díját,
 • az  ESTA elektronikus beutazási engedélyt
még töltünk