• (06) 1-48-44-012

MAHART Tours Utazási Iroda - Minden ami hajózás! Tengeri hajóutak, folyami hajóutak, tengeri csoportos hajóutak, hajótársaságok, hajózás, komp, kompjegy

Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

VARÁZSLATOS ALASZKA - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
2020.07.22-08.05.

8% Előfoglalási kedvezmény MEGHOSSZABBÍTVA- 2020.01.31-ig

 


Már 4.047 EUR-től / fő - 2 éj Vancouver + 7 éj hajóút + 4 éj szárazföldi program

Miért éppen Alaszka? Mert itt még érintetlen természetet, lenyűgöző, hatalmas hegyeket, fjordokat, gleccsereket, gazdag szárazföldi és tengeri állatvilágot, gyönyörű nemzeti parkokat találunk. Végighajózunk a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajójával a lélegzetelállító partok mentén, majd Alaszka szárazföldi részét fedezzük fel, először a Denali Nemzeti Parkba, utána üvegtetejű panoráma vonattal Fairbanks-be utazunk.

Indulási időpont: 2020. július 22

Érkezési időpont: 2020. augusztus 05.

Időtartam: 15 nap / 13 éj

Utazás: menetrend szerinti járatokkal, átszállásal

Várható repülőgép menetrend:

2020.07.22.    Budapest – Párizs (CDG)     06:00 – 08:25   
2020.07.22.    Párizs (CDG) – Vancouver   10:20 – 11:25   
2020.08.04.     Fairbanks – Seattle           10:35 – 15:15     
2020.08.04.     Seattle – Amszterdam        17:49 – 12:30 (+1)
2020.08.05.     Amszterdam – Budapest     14:25 – 16:20

Elhelyezés: a Radiance of the Seas tengerre néző belső, ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint), Vancouverben középkategóriájú szállodában, a szárazföldi program során középkategóriájú szálláshelyeken

Hajó útvonala: Vancouver (Kanada) - Inside Passage (hajózás) - Ketchikan (Alaszka) - Icy Strait Point (Alaszka) - Juneau (Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard-gleccser (hajózás) - Seward (Alaszka)

 

Szárazföldi program: Denali (Alaszka) 2 éj - Fairbanks (Alaszka) 2 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén (korlátozott italfogyasztással), reggeli Vancouverben, a szárazföldi program során ellátás nélkül

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

 

RÉSZLETES PROGRAM:

1.nap (2020.07.22.): Elutazás

Átszállással elutazás Vancouverbe. Érkezés után 4 órás városnézés Vancouverben, amely során ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, felfedezzük a város legrégebbi negyedének, a Gastownnak viktoriánus házait, amelyekben ma már számos étterem, bár, butik, galéria található, elmegyünk Chinatownba és a kikötő-negyedbe, majd kirándulást teszünk a Queen Elizabeth Parkba. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása.

 

2.nap (2020.07.23.): Vancouver.


 

Szabadprogram vagy fél napos fakultatív kirándulás. Fakultatív programlehetőség: Kirándulás a Capilano függőhídhoz. Az eredetileg 1889-ben épített Capilano függőhíd 137m hosszan és 70m magasan ível a Capilano folyó felett. A 27 hektáros park azonban nem csak ezt tartogatja már látogatói számára. Hét függőhídon átkelve is lehetőségünk van 30m magasból szemlélni a cédrus illatú esőerdőt, valamint egyedi fotókat készíthetünk az itt található Totem Parkról is. Továbbá lehetőségünk lesz az ajándékboltban minőségi kanadai termékeket vásárolni és házi készítésű tejkaramellát is. Ár: 101 EUR/fő  (kb. 34845.- Ft/fő). Időtartam: 4 óra

 

3.nap (2020.07.24.): Beszállás a hajóra

Érkezés a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul Alaszka felé.


4.nap (2020.07.25.): Inside Passage (hajózás)


 

Ezen a napon nem köt ki hajónk, az Inside Passage  szépségeit a fedélzetről csodálhatjuk: lélegzetelállító gleccserek, fjordok sokasága, a világ legnagyobb, legészakibb, mérsékelt égövi esőerdeje mellett haladunk el.

 

5.nap (2020.07.26.): Ketchikan

A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye.  Szabad program vagy Fakultatív programlehetőség: Ketchikan – Világítótorony, totemek és sasok túra - Ezen a három órás túrán Délkelet-Alaszka indián kultúráját, gazdag élővilágát és part menti történelmét ismerhetjük meg szárazföldön és vízen át. Húsz perces buszutunk során az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb erdejébe, a Tongass Nemzeti Erdőbe nyerhetünk bepillantást, valamint egy már bezárt lazackonzervgyárat és Loggerville elhagyatott úszó faluját tekinthetjük meg. Majd kiváló helyi kapitányunkkal és legénységével egy kiránduló hajóra szállunk és áthajózunk a Vallenar Rocks vadmegfigyelő területhez, ami fehér fejű rétisasok, borjúfókák, bálnák, szarvasok, lummák és más vízi madarak otthona*. Ezután felfedezzük a 11 hektáros Totem Bight Állami Történelmi Park 14 cédrus totemoszlopból álló gyűjteményét, ami helyi művészek által autentikus Tlingit és Haida stílusban lettek kézzel kifaragva. A helyszínen még megtalálható egy, a 19. századi eleji alaszkai indián falura jellemző törzsi ház is. Programunk végeztével a Guard Island-on található világítótorony mellett hajókázunk, amely 1904 és 1960 között segítette a hajósokat belépni a Tongass Narrowsba. Ez az egyik legkönnyebben megközelíthető világítótorony Alaszkában, azonban rövid történelme számos tragikus sorsú történetben bővelkedik, melyekből mi is megismerhetünk párat. * Ez Alaszka első számú sas megfigyelő túrája, ahol 10 sas fészket, valamint akár sasfiókákat is láthatunk a kifejlett példányok mellett. Esetleges rossz idő esetén a világítótoronyhoz való hajózás elmarad, és több időt tölthetünk a sasok megfigyelésével. Ára: 115.- EUR / fő (39.675.- Ft) Időtartam: kb. 3 óra

 

6.nap (2020.07.27.): Icy Strait Point

A Chichagof-szigeten köt ki a hajónk, Hoonah falu mellett, amely a legnagyobb tlingit indián település Alaszkában. Gazdag az állatvilága: hosszúszárnyú bálna, kardszárnyú delfin, óriás laposhal, számos lazacfaj él itt a tengerben. Fakultatív programlehetőség: Bálnales - Ezen a túrán motorcsónakkal eredünk a bálnák nyomába és közben gyönyörködhetünk a csodálatos alaszkai part menti tájban Icy Strait Pointnál. Élvezze a hűs óceáni szellőket a hajó nyitott fedélzetéről, ahol egy szakértő avat be minket a helyi cetfélék viselkedési és vándorlási szokásaiba. Lehetőségünk lesz megfigyelni hosszúszárnyú bálnákat, játékos oroszlánfókákat és delfineket, valamint fehérfejű rétisasokat is ezen a nem mindennapi programon!

Ár: 200 EUR/fő (kb. 69000.- Ft/fő) Időtartam: 2 óra 30 perc.


7.nap (2020.07.28.): Juneau

A fjordok, erdők, hófödte csúcsok által övezett Juneau-ba az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek. A mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek. Fakultatív programlehetőség: Mendenhall-gleccser és –kertek. Juneau belvárosán haladunk át a gyönyörű színekben pompázó Rainforest Gardens-ig, ahol vezetett túra keretében sétálunk a híres fejjel lefelé álló fák között, majd fedett járművel felfele haladunk az erdő sűrűjébe, és így madártávlatból gyönyörködhetünk a Mendenhall-völgy, a Chilkat-hegység és a Gastineau- csatorna látványában. Túránk utolsó pontja Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. A Tongass tájvédelmi körzet területén található hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. A Mendenhall-gleccser végénél található azonos nevű tóban háztömbnyi méretű, hatalmas, kék jégdarabok úsznak.

Ár: 82 EUR/fő (28290.- Ft/fő)  Időtartam: 3 óra 45 perc.

 

8.nap (2020.07.29.: Skagway

A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Fakultatív programlehetőség: Látogatás egy kutyaszánhajtó táborban és kirándulás kutyaszánnal - Alaszkában szinte nemzeti sport a kutyaszánhajtás. Most Ön is megtapasztalhatja - ha nem is verseny keretében -, hogy milyen husky kutyák által húzott szánon utazni Skagway lélegzetelállító hófödte hegyei között. A hegytetőn profi kutyaszánhajtók és izgatott husky kutyák várnak minket és kezdetét veszi a kb. másfél kilométeres kutyaszánozás a Tongass Nemzeti Parkon keresztül. Az egyedülálló élmény után terepjáróval visszatérünk a táborba, ahol mindent megtudhatunk a szánhajtásról és végül a kirándulás másik csúcspontja következik: játszhatunk az imádni való husky kölykökkel, simogathatjuk őket, ami nem csak élvezet a kutyakölykök számára, hanem fontos része a sikeres versenyzéshez szükséges szocializációjuknak. Ár: 149 EUR/fő (kb. 51405.- Ft/fő) Időtartam: 3 óra 15 perc.

 

9.nap (2020.07.30.): Hubbard-gleccser (hajózás)

Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

10.nap (2020.07.31.): Seward, Anchorage, Denali

Megérkezünk Sewardba, leszállunk a hajóról és autóbusszal elutazunk Anchorage-ba, Alaszka legnépesebb városába. Szabadidő, utána indulunk a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumhoz, amelynek területén található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a 6 190 m magas Denali Peak. A délután második felét kirándulással, sétával tölthetjük. Szállás Denaliban.

11.nap (2020.08.01.): Denali

Ezen a napon felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor-és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj: vulkanikus hegyek, gleccserek, színpompás növényzet, gyors folyású patakok látványa tárul elénk, majd - tiszta időben - megpillantjuk a McKinley (Denali)-csúcsot. Szállás Denaliban.

12.nap (2020.08.02.): Denali, Fairbanks

Délelőtt szabadidő. Lehetőség van egyéni túrázásra vagy fakultatív kirándulásra, mielőtt felszállunk a Wilderness Express vonat üvegtetejű, panoráma vasúti kocsijába, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. Fairbanks Alaszka második legnagyobb városa, a Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba vagy sétálhatunk a folyóparti sétányon. Szállás Fairbanksben.

13.nap (2020.08.03.) Fairbanks.

Városnézést követően elmegyünk a Gold Dredge 8 bányához, ahol megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Ezután felszállunk egy régimódi lapátkerekes gőzhajóra és hajózunk a Chena folyón. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt és akár elrepülhetünk az Északi - sarkkörhöz is. Szállás Fairbanksben.

14.nap (2020.08.04.)
Hazautazás. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

15.nap (2020.08.05.)
Hazaérkezés. 

 

ÁRAK:

RÉSZVÉTELI DÍJAK
8% előfoglalás kedvezmény - 2020.01.31-ig
Belső kabinban - 2 fő esetén

4.399 EUR-tól/fő helyett 4.047 EUR-tól/fő
1.517.655 Ft-tól/fő helyett 1.396.215 Ft-tól/fő

Belső egyágyas kabinban - 1 fő esetén

 7.030 EUR-tól/fő helyett 6.468 EUR-tól/fő
2.425.350 Ft-tól/fő helyett 2.231.460 Ft-tól/fő

Tengerre néző ablakos kabinban - 2 fő esetén

 4.651 EUR-tól/fő helyett 4.279 EUR-tól/fő
1.604.595 Ft-tól/fő helyett 1.476.255 Ft-tól/fő

Tengerre néző egyágyas ablakos kabinban - 1 fő esetén 

 7.369 EUR-tól/fő helyett 6.779 EUR-tól/fő
2.542.305 Ft-tól/fő helyett 2.338.755 Ft-tól/fő

Tengerre néző balkonos kabinban - 2 fő esetén

 5.292 EUR-tól/fő helyett 4.868 EUR-tól/fő
1.825.740 Ft-tól/fő helyett 1.679.460 Ft-tól/fő

Tengerre néző egyágyas balkonos kabinban - 1 fő esetén

 8.650 EUR-tól/fő helyett 7.958 EUR-tól/fő
2.984.250 Ft-tól/fő helyett 2.745.510 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyeket a teljes útvonalra, transzferek, hajóút előtt 2 éjszaka szállás reggelivel Vancouverben, 7 éjszaka szállást a hajón a választott kabinkategóriában, 4 éjszaka szállást ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt, a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését, magyar idegenvezetőt az út teljes időtartamára.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
kikötői illetéket (164 EUR/fő, kb. 56 580 Ft/fő), repülőtéri illetékeket (377 EUR/fő, kb. 130 065 Ft/fő), szervízdíjat(130 EUR/fő, kb. 44 850 Ft/fő), betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást, személyes fogyasztást – internet, italok, parti és a szárazföldi fakultatív kirándulásokat, útlemondási biztosítást 1,3 % (alapárra és repülőtéri illetékre), az ETA és ESTA elektronikus beutazási engedély.

 

A fenti csoportos hajóút szervezője a Tengerjáró Kft

 

* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 345 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
** A repülőtéri illeték nem visszatéríthető.
A fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

még töltünk